Kuidas teha vahet Eesti ja Poola maasikal?
Maasikakasvatajate Liidu juht Elke Lillemets, kelle isal on Lõuna-Eestis maasikakasvatustalu, selgitab: "Poolas kasvatatakse maasikat täiesti teise tehnoloogia abil ning selleks, et marjad transpordi Eestisse üle elaks ja veel mõnda aega siinsetel lettidel ka vastu peaksid, on Poola väetised väga klooririkkad. Eesti maasikakasvatajad väetavad taime algjärgus, nii et väetis marja endani ei jõuagi."
Lillemets soovitab marja kõigepealt maitsta, sest kontrast Eesti ja välismaa maasika vahel on suur: Poola maasikas on hapukam.
"Otse tootjalt on kõige lollikindlam osta," kinnitab Lillemets ning lisab: "Kui inimene tahab Eesti maasikat, siis mida hiljem ta ostab, seda suurema tõenäosusega saab ta ka Eesti maasika, sest Poolas hakkab hooaeg juba läbi saama."
Allikas: Õhtuleht