Tõnis Kurrik, kes on seitsme linna tänavavalgustuse projekti juht KIK-i juures, on kommenteerinud, et programmi projekteerimishanke vaidlustamise tõttu tekkis projekti elluviimisel kahekuuline seisak. KIK-ist mittesõltuv viivitus tooks kaasa ehitusperioodi olulises osas nihkumise talvekuudele, mil ehitustööde teostamine külmunud pinnase
tõttu ja ka muudel tehnilistel asjaoludel pole võimalik.

Käesolevaks suveks planeeritud tänavavalgustuse uuendamine Keila linnas lükkub tõenäoliselt edasi tulevasse aastasse seoses projekteerimishanke vaidlustamisega, kuid nii palju kui võimalik ja otstarbekas, tahetakse tänavu ära teha. Tähtaja pikendusega on nõus ka tööde põhiline rahastaja Austria Vabariik, kuna eesmärk on projekt kvaliteetselt ära teha.

Esialgse kava kohaselt pidid seitse linna saama uue tänavavalgustuse selle aasta lõpuks.

Mis on tegelik seis Keilas, selgitas abilinnapea Timo Suslov.

Kuna kõigi seitsme linna tänavalgustuse väljavahetamisega tegeletakse korraga, siis oleme ka meie äraootaval seisukohal.Kuna ka materjalide II osa hange (valgustid ja juhtimissüsteemid) vaidlustati, siis siit tuleb veel üks nihe kogu protsessile.Hetkel on teostatud geodeetilised mõõtmised, valmis on peaplaan ja põhiprojekt.

Kui palju valgusteid, nende poste ja elektrikaableid välja vahetatakse?

Kui arvestada Keila projekti tervikuna, siis on plaanis välja vahetada 836 valgustit. Kui palju aga reaalselt jõutakse vahetada, seda ei saa hetkel keegi öelda. Keila projekt on jagatud kolme etappi. Tore,kui õnnestub kõik etapid realiseerida.

Millal algavad kaevetööd,kaua kestavad ja kui mahukad need on? Kas töid tehakse etapi viisiliselt ja kas tuleb tänavate-teede sulgemisi?

Ehitushanget ei ole veel välja kuulutatud ja linnad ei ole veel saanud vastava hanke dokumente läbivaatuseks, seega ei oska vastata, millal algavad kaevetööd. Tõenäoliselt jäävad need järgmisse aastasse.Tänavate sulgemisi ehitustööde käigus plaanis ei ole.

Kas võib loota, et koos elektrikaabliga vahetatakse ka sidekaabel ja parandatakse ära mõni teelõik või kõnnitee?

Sidekaableid ei vahetata, sest projekt puudutab vaid tänavavalgustust ja sellega seonduvat. Sõidu-ja kõnniteest taastatakse vaid need lõigud, mis jäävad kaevealasse.

Kui suurt kokkuhoidu annab uus tänavavalgustus?

Soov oleks saavutada kokkuhoidvähemalt 35%.Tänavavalgustussüsteemis minnakse suures osas üle LED-valgustitele,mis aitavad säästa nii energiat kui ka raha. Keilasse peaks tulema 836 uut valgustit.