Kiriku ülem isa Andrei rääkis eelmisel aastal Põhjarannikule, et rendipindadel tegutsenud pühapäevakooli jaoks oma maja, kuhu tuleksid ka raamatukogu ja söögituba, on olnud päevakorras juba aastaid.

Tänavu juuni alguses esitas aga ASi Jõhvi Kaubakeskus esindav vandeadvokaat Eerik Entsik vallavalitsusele kirikukooli hoone ehitust puudutavale krundi- ja lähiala detailplaneeringule vastuväited.

Entsik polnud nõus planeeringu lahendusega, mis määras uue hoone ehitamiseks hoonestusala vahetult Jõhvi kaubakeskuse piiri kõrvale, kuna see vähendab oluliselt kaubakeskuse “vaadeldavust” ja varjab “väljavaadet”, piirab ligipääsu ning võib vähendada tulevast ehitusõigust. Seetõttu on kirikukooli ehitus ettevõttele nii majanduslikult kui äriliselt kahjulik.

Jõhvi vallavalitsus lükkas eelmisel teisipäeval vastuvõetud korralduses kõik kaubakeskuse vastuväited tagasi, leides, et need ei ole põhjendatud.

Jõhvi Kaubakeskuse juhatuse liige Andrus Talsi ütles eile, et omanikud pole veel otsustanud, kas vallavalitsuse korraldus vaidlustatakse kohtus või mitte. “Meil pole kindlasti mitte midagi kiriku vastu. See on vaid tervitatav, et kirik meie naabrusesse vana sara asemele uue korraliku hoone ehitab. Kuid see vaidlus tuleneb meie parkimisprobleemidest, mis on tekkinud pärast promenaadi rajamist,” sõnas ta.

Loe pikemalt Põhjarannikust.