1994. aastast Kehra kunstidekoolis töötanud Lilia Semjonova vaidlustas oma vallandamise Harju Maakohtus. Alternatiivnõudena lisas: kui tööle ennistamine ei ole võimalik, maksta talle hüvitist 12 kuu keskmise palga ulatuses ning kolme kuu keskmine palk selle eest, et ta vallandati erakorraliselt – vastavalt seadusele oleks tulnud töölepingu lõpetamisest teatada 3 kuud ette.

Harju Maakohus otsustas tänavu 7. märtsil rahuldada Lilia Semjonova hagi Anija valla vastu osaliselt. Kohus tuvastas, et tema töölepingu erakorraline ülesütlemine 9. aprillil 2013 oli õigustühine ning lõpetas selle alates 9. juulist 2013. Maakohus mõistis Anija vallalt Lilia Semjonova kasuks töölepingu ülesütlemisest vähem teatatud aja eest välja hüvitist 2067 eurot ning kolme kuu keskmise palga ulatuses 2067 eurot, lisaks veel viivist kuni võla tasumiseni. Lilia Semjonova nõuet tema tööle ennistamiseks kohus ei rahuldanud ning menetluskulud jättis poolte endi kanda.

Lilia Semjonova esitas maakohtu otsuse peale Tallinna Ringkonnakohtusse apellatsiooni. Ringkonnakohtu istung toimus 18. juunil, otsus tehti 30. juunil.

Kaebus rahuldati osaliselt.

Loe Tallinna Ringkonnakohtu otsusest edasi Sõnumitoojast.