Pikalt kestnud kohtuvaidlus selle üle, kas kiirabiteenuse osutamise konkursi tulemused on õiguspärased, sai lõpu sellega, et riigikohus ei võtnud apellatsioonkaebust menetlusse. Varem on halduskohus tunnistanud, et Karell Kiirabi võit on seaduspärane, ning sama meelt oli ka ringkonnakohus.

Seni kui kohtuvaidlus kestis, jätkas teenuse osutamist esmase õiguskaitse rakendumisel SA Ida-Virumaa Kiirabi. 23. septembrist leping lõpeb ning tervisekaitseamet sõlmib uue.

ASi Karell Kiirabi kiiabiteenistuse juht Ave Põlluaas kinnitas Põhjarannikule, et nad on valmis teenusepakkumise 23. septembrist üle võtma. Ida-Virumaal on lepingu järgi kaheksa kiirabibrigaadi. Iga brigaad vajab 15 töötajat. Lisaks tuleb ettevõttel muretseda kaheksa uut kiirabiautot, mis teenust pakkuma hakkavad. Põlluaasa sõnul muretsetakse tähtajaks nii autod kui ka inimesed.

Kus saavad olema brigaadide uued baasid, ei ole veel selge. Küll on kindel see, et piirkonnad jäävad esialgu samaks ning kiirabibaasid saavad olema Sillamäel, Kohtla-Järvel, Jõhvis, Iisakus ja Kiviõlis. Kas brigaade tuleb maakonnasiseselt liigutada, näitab aeg.

Mida arvab olukorrast SA Ida-Virumaa Kiirabi juhi Arnold Persidski, loe Põhjarannikust.