Seda kahtlust on riigikogu keskkonnakomisjonile saadetud protestikirjas korranud ka Läänemaa omavalitsuste liit, mis ei ole rahul Eesti riigi liigse sekkumisega omavalitsuste autonoomiasse. Otsapidi puudutab see teema aga ka Läänemaad, sest Vormsis, mis küll ei kuulu enam Läänemaa omavalitsuste liitu, kogub praegu elanikelt jäätmed kokku kohalik omavalitsus, kes need siis mandrile toimetamiseks prügifirmale üle annab.

„See, kas igal elanikul on oma prügikast või mitte, on nende vaba valik. Meil on üle saare igas külas prügimajake, kus on jäätmete kaupa eraldi konteinerid, kuhu inimesed oma prahti toovad. Sealt veame prügi oma jäätmejaama ja sealt lähevad need omakorda mandrile,” kirjeldas Vormsi vallavanem Tanel Viks.

„Praegu me oma süsteemi uuesti üle ei vaata. Jäätmeseaduses on päris mitu asja, mis on natuke absurdsed. Ilmselt üritame asja reguleerida väikesaarte seadusega. Laseme puhkuseaja mööda ja hakkame seda siis täpsemalt uurima. Rumalaid seadusi suudavad kõik välja mõelda, kuid mina ei arva, et iga selline seadus on täitmiseks,” nentis Viks.

Loe edasi Lääne Elust.