Aimet ja tema abikaasat hirmutanud ja lõpuks kiidetud kaupa ostma kallutanud esitlus oli tegelikult külalise müügitaktika viimane lüli. Laia naeratusega ja venekeelset sõbraloba ajanud mägedepoeg ei teinud esialgu rahast sugugi juttu ja rääkis ainult kingitusest.

"Podarok" pidi jääma Saaremaale, sest külalised asutasid kodumaale naasma ja lennukiga ju kastitäit toidunõusid ometi kaasa ei tari! Oma väitel Gruusiast pärit mees tassis autost värviliste kirjadega Bohmann, Austrian quality kasti taluõuele ja teatas pärast mõningast kiidulaulu, et see maksab sõbrahinna – ainult 240 eurot.

Järgnes ka kiire jõudemonstratsioon – kiirete liigutustega lõikas mees noaga teises käes olnud paberilehe ribadeks. “No vaadake, kui hea terav nuga,” kiitis ta kaupa. Jah, on tõesti terav, see lõikaks kõri ka sama kiiresti läbi,” räägib Aime Saarte Hääle, viidates hirmule, mis neile nahavahele hakkas pugema.

“Me hakkasime teda lihtsalt kartma,” põhjendab ta, miks ta lõpuks kogu oma kodus olnud rahatagavara välja tõi ning kööginõude ja nugade vastu vahetas.

Loe edasi Saarte Häälest.