Avalikus pöördumises viidatakse, et juba kolmandat aastat käib tulemusteta arutlus selle üle, millises mahus peaks riik tellima sügishooajaks praamireise Kuivastu-Virtsu liinile. Pöördujad leiavad, et tunni ja kümne minuti pikkune ooteaeg on liig mis liig ega rahulda seetõttu saarte kogukonna vajadusi septembris ja oktoobris. Oma seisukoha toestamiseks saatis SEL ministeeriumile üleveo statistika, mille järgi on reisijate arv tõusnud eriti järsult 2013. aasta sügisel.

Allakirjutanud soovivad, et praamiliikluse reisigraafikute tiheduse üle otsustamisel oleks sõnaõigus kohalikul kogukonnal läbi katusorganisatsioonide. ”Me ei pea normaalseks olukorda, kus vähemalt kord aastas tuleb meil võidelda oma ellujäämise eest saarel. Kunagi pole teada, milliseks kujuneb laevaühendus lähiaegadel. Isegi antud lubadustest ei peeta kinni. Keeruline on planeerida majandustegevust,” nendivad pöördumise autorid.

Ministeeriumi asekantsler Ando Leppiman tänas pöördumisele saadetud vastuses lahkesti Saaremaa ettevõtjate seisukohtade tutvustamise eest, ent meenutas ühtlasi, et ministeerium opereerib riigieelarve ehk maksumaksja rahaga, mis paneb piirid võimalustele praamiliiklust parandada.

Loe pikemalt Meie Maast.