Seda, et taasiseseisvumispäeval oli sibulakülades rohkelt nii uudistajaid kui ostjaid, mainisid mitmed kohalkäinud, kes said oma huvi-ja osturetkeks inspiratsiooni just eelmainitud kirjutistest.

Suisa enneolematu aktsioon on kavandamisel Peipsist sadade kilomeetrite kaugusel Saaremaal. On ju Kuressaarest Kolkjasse ligi 400 kilomeetrit sõita.

Aga Saaremaa Kodukandi poolt postitati veebi järgmine teade, mille kirjaviis jääb muutmata: „Köik saartel Peipsi äärse sibula soovijad saavad siia end registreerida!!!! Kui saame sobiva koguse kokku, arvestame ka transpordikulu juurde ja toome sibula ÄRA!! Toetame ehedalt kasvatatud peipsiäärset kohalikku pärimuskultuuri - anname vöimaluse Eestimaa talunikule!!!!“

„Fantastiline, kilod ja kilod aina tulevad,“ kinnitas aktiivne sibula asja ajaja Reet Viira neljapäeva õhtul. Tõenäoliselt võetakse sibularetk saarelt Peipsi veerde ette kuu viimastel päevadel.

Sibulahuvilisi otsitakse ka Rae vallas, kus vallavanem Mart Võrklaev andis meilitsi vallarahvale teada järgmist: „Hetk tagasi sain kinnituse Peipsiääre vallavanemalt, et sibulaid on palju ja oleme sinna oodatud. /---/ Transpordi osas lubas meid toetada Rae vallas paiknev logistikaettevõte DPD Eesti AS.“ Kahe aasta eest toodi Peipsi äärst Rae valda enam kui neli tonni sibulaid.

Kuusalu vallas on aga kokku kogutud ligi tonni jagu sibulatellimusi.