Arvan, et minu tulek vallavanemaks volikogus kaalukausse ei muuda. See häälte vahekord 11:10 muidugi hea ei ole, ent selle olukorra lahendamine on ikkagi volikogu liikmete asi. Saan aru, et riiduminek on päris tõsine ja ükski osapool järele ei anna.

Mina püüan oma tööd teha nii hästi kui oskan ja meeskonna käima saada. Kui see õnnestub, siis selle taustal toimub ehk ka volikogus rahunemine. Kuigi võib eeldada, et järgmisel kevadel toimuvad riigikogu valimised kütavad ka volikogus kirgi veel juurde.

Tegelikult peaks teie selja taga olema ju isegi 12 volikogu liiget, sest Tauno Võhmar on avalikult lubanud, et vaatamata sellele, et ta ei kuulu koalitsiooni, kes teid vallavanemaks valis, ta teid umbusaldama kunagi ei hakka.

Umbusaldama ta mind ei hakka, aga eks tal ole võimalusi mingites muudes olulistes küsimustes, mis vallavalitsuse tegevust puudutavad, vastu hääletada. Ega ma tema ambitsioone tea – kas ta soovib jätkuvalt volikogu esimeheks saada või mitte.

Te tunnete ju Taunot läbi ja lõhki ning olete aastate jooksul üheskoos palju asju korda saatnud. Miks tema suhted oma valimisliidu inimestega nii kõvasti ära pöörasid, et sellest kokkuvõttes kogu Jõhvi juhtimises suur segadus välja tuli?

Minule on toimuv ka natuke kummaline. Ega ta ise ole mulle otse välja öelnud, miks nii on läinud. Ta küll väidab, et sügisel oli justkui selline lepe olemas, et ta jätkab pool aastat vallavanemana ja siis läheb volikogu esimeheks. Aga iseküsimus on, mis tingimustel.

Loe täispikka intervjuud Põhjarannikust.