Saaremaa õlu jõudis Californiast Eestisse
Meie Maa kirjutas augustikuus mitu lugu sellest, et Ameerika Ühendriikide San Francisco õlletehas Anchor Brewing Company pruulib Saaremaa õlut ja et õllemeister Mark Carpenter tõi Saaremaa õlle pärmi kaasa oma Saaremaa-reisilt.
Kuna see juhtus olema Pihtla õlu, oli Pihtla õllemeister Arvet Väli vaimustuses, et mehel oli kannatust mitu kuud pärmi filtreerida. Ta otsis kontakti San Francisco pruulikojaga. Eile sai ta saadetisena neli pudelit õlut Saaremaa Island Ale, millest ühe lubas ise ära maitsta, teise anda koostööpartnerile, kolmanda kinkis Meie Maa toimetusele ja neljanda jätab mälestuseks ja huvilistele näitamiseks.
Carpenterilt sai Väli vastuse, milles ameeriklane rõõmustab selle üle, et temaatika Saaremaal ilmsiks tuli. Ta avaldas kahetsust, et ei leidnud Saaremaal olles Pihtla pruulikoda üles. Õlle sai ta Angla külakeskusest ning loodab, et õnnestub kunagi siinse õllemeistriga ka kohtuda.
Arvet Välil on aga mõte teha omakorda Ameerikas valmistatud Saaremaa õllest siinne variant.
Loe pikemalt Meie Maast.