„Kaebusi on esitatud nii Terviseameti peremeditsiini osakonda, kes on ka varem saanud kaebusi antud perearsti kohta, kui ka Sotsiaalministeeriumisse. Hoolimata kõigest on see perearst saanud jaanuaris 2014 tähtajatu tegevusloa. Nüüd on aeg oma hääl anda kõigil, kes seda varem pole julgenud. Selle perearsti nimistus on tänase päeva seisuga 1108 inimest.“ 


Petitsiooni algataja heidab lisaks ebaviisakale suhtlemisele dr Maule ette analüüsideks vajalike saatekirjade väljakirjutamisest keeldumist ning hoolimatut suhtumist patsientidesse.
Petitsioonis kirjutab ta:
„Kas on normaalne, et gripihooajal, paar päeva pärast operatsiooni tekkinud kõrge palavikuga EMOsse pöördunud vähipatsiendil paluti pöörduda perearsti poole, et teha vereproov gripi välistamiseks, siis perearst teatab, et Eestis ei ole grippi ja ei anna ka saatekirja vereproovile? Samal ajal suri Eestis 2 inimest grippi...“ seisab petitsioonis.
„Kas on normaalne, et perearst käratab 3 kuu vanusele lapsele vaktsiini süstides: “Ära karju!”?
Kas on normaalne, et perearst küsib 6 kuu vanuse lapse kohta: kas ta juba kõnnib?
Kas on normaalne, et perearst ei ole nõus koduvisiidile tulema, vaid tahab, et 39° palavikuga laps viidaks tema juurde?
Kas on normaalne, et perearst käsib tugevates valudes patsiendil bussiga 30 km kaugusele haiglasse sõita?“
Petitsiooni kommentaarides on selle algatajale hulgaliselt toetajaid ning petitsiooni algatamist peetakse põhjendatuks.

Perearst Sigrid Mau ei olnud enda sõnul petitsiooni algatamisega kursis ning pidas selle algatamist kiusliku inimese tööks: "Ma ei leia, et olen midagi valesti teinud. Olen enda arvates kõik korralikult teinud."

Vastuseks etteheitele, et ta ei kirjuta vajadusel saatekirju, et on teinud enda poolt kõik, mis võimalik ning andnud palju saatekirju. Ka koduvisiite teeb ta enda sõnul alati, kui kutsutakse: "Võib olla on vaja inimene haiglasse saata, sellest ma ei julge küll keelduda." Ta lisas, et ka telefoni teel on ta alati kättesaadav.

Loe edasi 10. septembri Raplamaa Sõnumitest.