Kui nad Selverist kella poole üheteistkümne paiku väljusid, oli keskuse ümbrus ning parkla kottpime. Pimeduses kobades ei tajunud Ilmi Aksli, et oli parkla kõnniteest pisut liiga vasakule kaldunud, ega märganud seal äärekividest serva ja aset. Ta komistas ja kukkus. „Nii õnnetult, et mu vasak jalg vajas kiiret arstlikku sekkumist,” lausus Aksli. „Mulle tulid appi juhuslikud möödakäijad, üks abielupaar, kes valmistus minema Selverisse.”

Pimedas parklas kukkunud Ilmi Aksli sai abi ning toimetati haiglasse erakorralise meditsiini osakonda. Tehti röntgen, leiti, et murdu ei ole, aga jalg on hüppeliigesest väljas käinud. Aksli jalg pandi kipsi.

Kange Hiiu naine otsustas järgmisel päeval kipsis jalaga Tartusse sõita. Seal sai ta kipsi ortoosi vastu vahetada ning ravimeid ja uued jalanõud osta.

Aksli lõi kokku oma otsesed kulud ja saatis need Rannarootsi keskusele – visiiditasu, karkude laenutus, majutus Haapsalus, ortoosi omaosalus, jalanõud, ravimid – kokku 105.10. „Muidugi kaotan ma rahas ka haiguslehega,” lisas Aksli.

Vastuseks sai ta 9. septembril, et teda ootab Rannarootsi keskuses 50eurone kinkekaart.

Loe pikemalt Lääne Elust.