On september... Viimaks ometi on ka meie metsades seened sügavast suveunest ärganud ja aru saanud, et me nende järele juba kaua igatsust tunneme. Eriti rõõmus olen ma oma lemmikute, kuuseriisikate üle, keda üle hulga aastate jälle kord palju leida võib. Tõtt öelda olin nende võrratu maitse juba peaaegu unustanud...

On september...Pihlakad on sel aastal eriti marjarohked ja vanarahvas teadis öelda, et see pidavat külma talve ennustama. Ega see teadmine meid eriti ei rõõmusta, sest mida vähem peame kulutama igasuguse küttematerjali peale, seda rikkamad me oleme.

On september...Rikkus on tegelikult üks umbmäärane mõiste. Mõni hindab seda rahas, mõni teadmistes ja mõni perekonna suuruses. Vanavanemate päeval (14.septembril) oli taas kord põhjust oma väärtushinnangute üle mõtiskleda. Mina isiklikult tunnen ennast oma kaheksa lapselapsega tõelise rikkurina ja vanavanemana võin kinnitada, et kuigi püüdsin omal ajal ka laste jaoks töö kõrvalt piisavalt aega leida, siis vanaemana naudin ma iga hetke, mille ma koos ühe või teise lapselapsega veedan. Tore, et ka nemad minu jaoks aega leiavad!

On september...Just aeg kipubki viimasel ajal üha enam defitsiidiks muutuma. Ju koormame ennast vahel ka mõttetute tegemistega, ise endale sellest aru andmata. Pole ju aega mõelda, et edukas olla, peab tegutsema, tegutsema, tegutsema...

On september...Ka mõtlemise ja mõtlemise vahel on vahe ja kuigi tundub, et mõtted tulevad iseenesest, siis tegelikult valime me alati ise, millele ühel või teisel ajahetkel mõelda. Ärgem siis unustagem, et meie mõtetel on alati tagajärg. Seega mõelgem alati sellest, mida oma ellu soovime, mitte sellest, mida me ei soovi või koguni kardame.

Kena sügise algust ja häid mõtteid ning läbimõeldud tegutsemist meile kõigile!