Kiviõli volikogu hakkab sellel nädalal arutama nelja volikogu liikme esitatud eelnõu, mille vastuvõtmise korral kuulutataks veel sellel aastal välja hange biokütusel töötava katlamaja ehitamiseks. Eelnõu kohaselt peaks konkursiga leitama investor, kes ehitab 3-7megavatise katlamaja ning hakkab tootma soojust, mille Kiviõli Soojus omakorda ära ostab.

Ühe eelnõu algataja, IRLi liikme Risto Lindebergi sõnul on põhjus, miks nad peavad teema arutamist volikogus oluliseks, see, et ettevalmistus biokütusel töötava katlamaja ehitamiseks on tehtud, soojusettevõttel on koos isegi hankedokumentide pakett. “Kui oleme midagi alustanud, siis tuleks see ka lõpule viia. Vähemalt oleks selge, kas huvilisi üldse on,” ütles ta.

Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev ei näe põhjust, miks peaks biokütusel katlamaja ehitamise ning hanke väljakuulutamisega kiirustama nüüd, kus Kiviõli Keemiatööstus on teinud pikaajalisi plaane, mille kohaselt jääksoojuse hulk, mida linnale müüa, kasvab. “Selge on see, et jääksoojus on biokütusest odavam ja selle kasutamine lõppkokkuvõttes ka keskkonnasõbralikum,” ütles ta.

Loe pikemalt Põhjarannikust.