Moodsad masinad Meteki masinapark on Karo hinnangul erinevate keeruliste metallitöötlusprotsesside jaoks piisav.

„Selle sarnast noort tehast ei leia lähipiirkonnas,“ tundis Karo tehnika üle uhkust. Ettevõte on edukalt kanda kinnitanud Soome turul ja nüüdseks järele jõudnud sarnastele Soome staažikatele ettevõtetele, häirides neid ettevõtja meelest üksjagu. „Kui saame veel uue masina, millega painutatakse 8,5meetriseid profiile, siis paraneb meie konkurentsivõime veelgi,“ läksid Karo silmad masinatele mõeldes särama. Ettevõtte lihtne struktuur on võimaldanud teha vajalikke investeerimisotsuseid kiiresti, mis on neil aidanud turu erinevate nõudmistega kaasas käia .Samas on aga eraklientide teenindamine jäänud Metekis tagaplaanile. „Suurte objektide puhul on tootmine ette planeeritud kolm kuni kuus kuud ja eraklient, kes vajab näiteks aknaplekki, nii kaua oodata ei soovi,“ põhjendas Karo, miks kohalikud tehasest aknaplekki tellida ei saa.

Arhitektid kiidavad Metekit eristab konkurentidest see, et neil puudub oma kindel tootekataloog ja keskendutakse täielikult kliendi soovile. „Me realiseerime kliendi soovid ja arhitekti visiooni, “võttis Karo kokku ettevõtte tegevuse kontseptsiooni . Koostöö arhitektidega tõi 2011. aastal ettevõttele Eesti Arhitektide Liidu tunnustuse parima ehitaja tiitli ja teenetemedali näol. Praegugi on ettevõttel Soomes käsil väga eriliste ja uudsete lahendustega objekt — Helsingi lennujaama vahetus läheduses rajavad nad maa-alust raudteejaama, kuhu on arhitektid kavandanud ümmargused ja kumerad detailid, mille valmistamine oli Karo sõnul parajaks väljakutseks.

Tootmishoone stendil on väljas pooleli olevate objektide eskiisid, et detailide valmistajad tajuksid sidet detailide ja lõpptulemuse vahel. „See aitab töötajatel näha oma töö eesmärki,“ selgitas Karo. Aasta Ettevõtja 2009 finaali jõudnud juht pidas isiklikke saavutusi tagaplaanile jättes oma ettevõtte suurimaks väärtuseks motiveeritud töötajaid, kes tahavad oma asja hästi teha: „Ettevõtja ei saa tegutseda, kui tema ümber pole häid töötajaid. “Kohalikke on tema tehases töötamas vähe ja see oleks ehk koht, kus saaks vallaga koostööd teha. „Vahest oleks võimalik kohalikud haridussuunad üle vaadata ja praktilisemat kutseõpet lisada, “mõtiskles ettevõtja kutseoskuste tähtsuse üle.

Erko Karo asutas ettevõte 1995. aastal, metallfassaadide tootmisega Tabasalus alustati aastal 2005. Praegu on Metekil tootmispinda5000 m2 ja viie aasta plaanis on seda laiendada 4000 m2 võrra.