„Naised ikka liigutavad ennast ja käivad kepikõndi tegemas, aga mehed on ammu oodanud, et saaks rauda tõsta. Kuna mehi on meie piirkonnas väga palju, siis võtsimegi jõusaali sisustamise ette,“ selgitas Vakker.

Sündmusele andis sära juurde olümpiavõitja Gerd Kanteri tulek, kes esmalt kohtus Lümanda põhikooli õpilastega ning arutles nendega tervislike eluviiside ja tuleviku teemal ning siis avas uhiuue jõusaali.

Päris tühjale kohale jõumasinad ei tulnud. Veerand sajandit tagasi oli kohalikud mehed ise jõusaali sisustanud ning see tegutses kümmekond aastat. Urve Vakkeri sõnul on need seadmed aga tänaseks ammu vananenud ja viimastel aastatel on vallas pidevalt arutatud, et mehed vajaksid kaasaegsemat treeninguvõimalust.

Teoks sai see valla ja spordiseltsi Sport projekti toel, millega saadi toetust Saarte Koostöökogust ja LEADER programmist.

Kokku läks projekt maksma ligi 13 000 eurot. „Sisseseade on mõeldud täiskasvanutele ja seda saavad meie inimesed kasutada tasuta. Esialgu on meil testperiood, kus vaatame, millised ajad meestele kõige paremini sobivad,“ sõnas Vakker.