Majaperemehe sõnul on kiri kirjutatud nii, et et sisseastuja seda kindlasti näeks: "Ma kujutan ette, et Meta, kellele kiri on mõeldud, on siin majas käinud ja on mõeldud, et ta tuleb siia veel, sest miks muidu kiri siia seinale on kirjutatud."

Juhansoni sõnul on üks võimalus, et kirja autor võis olla keegi admiral Pitkaga seotud inimestest, sest Pitka ja talu omaaegsed omanikud Reinvaldtid olid sõjakaaslased vabadussõjas. Pitka oli soomusrongi nr 5 komandant, Ivar Reinvaldt sellel alamleitnant.

Rannakülas tol ajal teadaolevalt ühtegi Metat ei elanud, kuid Kaitseliidu museoloog Tanel Lään on kirjutanud Pitkale kuulunud Lilleoru talust Virumaal Ebavere mäe jalamil ning maininud, et Pitka majas elas aastaringselt tüdruk, keda hüüti Silla Metaks. Kogu suve elas seal ka Pitka abikaasa Helene, enamasti ka admirali õepoeg Harry.

Kirimäe saarel asuv Reinvaldtidele kuulunud võimsatest palkidest kahekorruseline elumaja on ehitatud 19. sajandi lõpus. Juhansoni sõnul arvas ta 12 aastat tagasi maja ostes, et tegu on piiritusevedajate majaga.

Loe maja värvika ajaloo ja kirja salapärase autori kohta edasi 4. oktoobri Lääne Elust.