07.10.2014, 09:40
Paljud loomapidajad pole ise lihaveisteliha söönud
Tänu Vaemla tootearenduskeskusele Hiiumaal kättesaadavaks muutunud veiseliha on paljudele veel avastamata väärttoit, mis vajab tutvustamist koolieast alates.
FOTO:
Eelmisel nädalal Käinas ja Kärdlas toimunud koolitustel räägiti miks ja kuidas kasutada kohalikku, tavaveiselihast tunduvalt tervislikumat, rohumaadel toitunud lihaveiste liha, kirjutab Hiiu Leht.
Koolituse läbiviija SA Tuuru esindaja Ly Kaups tõdes, et üldjuhul toob tarbija ettekäändeks, miks veiseliha toiduks mitte kasutada, liha kalliduse.
“Sööge vähem, aga väärtuslikumat,” kõlab tema soovitus. “See on nii üllatav, et mitmed loomapidajadki, kes oma loomi Vaemlasse lihaks toovad, pole ise sellest lihast midagi teinud,” rääkis Kaups. Sestap läksid infopäevad igati asja ette. Kaups tõdes, et paljud ilmselt ei tea ka seda, et Hiiumaa lihaveiseliha on juba kevadest saadik igapäevaselt kohalikus kaubandusvõrgus kättesaadav.