Finaalkontsert toimus Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kammersaalis. Konkursižürii, mille esimees oli rahvusvaheliselt tunnustatud dirigent Eri Klas, kuulutas peale kontserti, et IV Eesti Noorte Puhkpilliorkestrijuhtide Konkursi võitja on Henri Christofer Aavik Tabasalust.

Klas märkis ära, et konkursi tase oli kõrge nii osavõtjate oskuste poolest kui ka kollektiivide taseme osas, mida noored dirigendid juhatasid. Finaalkontserdil esinenud Politsei- ja Piirivalveorkester on kutseline kollektiiv, mille mängijad on professionaalsed muusikud.

Tuleb ära märkida, et Henri Christofer oli kuni 35aastaste dirigentide konkursi kõige noorem osavõtja, olles alles 19aastane.

Teise koha andis žürii Mihkel Kallipile Eesti Muusika- jaTeatriakadeemiast ning kolmanda Anton Koganile, kes töötab orkestrijuhtina Lõuna-Eestis.

Henri Christofer Aavik on lõpetanud Tabasalu Muusikakooli trompeti erialal Valdo Rüütelmaa vaskpuhkpilli klassis.

Kolm viimast aastat õppis ta valikainena Valdo Rüütelmaa juhendamisel dirigeerimist. Esimest korda elus oligi Henri Christoferil võimalus juhatada just Tabasalu Muusikakooli puhkpilliorkestrit, olles siis alles 14aastane. Õpetaja Valdo Rüütelmaa suunas poisi juba esimestes klassides muusikakooli puhkpilli orkestrisse mängima. Nii sai orkester talle juba varakult tuttavaks– dirigendile on orkestri hea tundmine väga vajalik.

Henri Christofer Aavik on osalenud Jorma Panula, Paavo Järvi, Marc Lange ja mitmetel teistel meistrikursustel ja koolitustel. Henri on otsustanud enda tuleviku siduda muusikaga ja plaanib tulevikus minna dirigeerimist õppima väljapoole Eestit.