Delfi uuris Saue linnapealt Henn Põlluaasalt, mida on omavalitsus viimastel aastatel teinud, et kohalik majandus areneks ning kuidas ta hindab Saue linna praeguseid näitajaid selles valdkonnas.

Henn Põlluaas: "Saue linn on ettevõtjasõbralik linn. Peame majanduse arenemist väga oluliseks nii linna kui riigi tasandil. Linnavalitsus on taganud heal tasemel ja areneva infrastruktuuri. Püüame ettevõtlusele kaasa aidata bürokraatia vähendamise ning erinevate dokumentide ja planeeringute võimalikult kiire menetlemisega. Viime regulaarselt läbi linnavalitsuse ja ettevõtjate ümarlaudu, kus arutatakse mõlemale poolele olulisi ja huvipakkuvaid küsimusi."

Linnapea kiitis ka kohalike inimeste ettevõtlikkust ja innovatiivsust, mille tõttu tegutseb omavalituses suur hulk erinevaid perefirmasid ja FIEsid ning Saue linna väga head logistilist asukohta
Pärnu maantee, Tallinna ringtee ja raudtee ääres. Läheduses on nii Paldiski kui Tallinna sadamad ning lennuväli. Kõik need tegurid mõjuvad positiivselt ettevõtluse ja majanduse arengule ning uute töökohtade loomisele.

Näiteks valmis eelmisel aastal Sauel ligi 100 töötajaga Vaasan Balticu uus külmutatud pagaritoodete tehas. Linnas asub terve rida üle Eesti ja ka rahvusvaheliselt tuntud ettevõtteid. Käibe ja töötajate arvu poolest on suurimateks Saue linna firmadeks Paulig Balti, Fors MV, Toode, Sami ja teised ettevõtted, millel on kaasaegne tootmisbaas, kvalifitseeritud töötajad ning laialdane toodangu turustusvõrk. Olulise osa moodustab nende tootmisest eksport.

Linnapea arvates saaksid omavalitsused aga veelgi enam panustada ettevõtluse ja majanduse arengusse ning seda erinevate meetmete kaudu ka toetada: "Kui riik taastaks läbi maksupoliitika ettevõtluse ja omavalitsuste vahelise sideme, nagu see toimib enamikes riikides ja kehtis ka Eestis 1993 või 1994-nda aastani teeks Saue linn seda heal meelel. See ei tähendaks mitte ettevõtluse maksukoormuse tõstmist, vaid maksutulude osalist ülekandmist riigilt neile omavalitsustele, kus ettevõtted konkreetselt asuvad. Paraku laekub täna ettevõtluselt omavalitsustele vaid maamaks. See ei kata aga kahjuks isegi mitte infrastruktuuri rajamisele ja hooldamisele tehtavaid kulutusi. Ettevõtjad peavad seda igati mõistlikuks ideeks, paraku ei ole ettepanek valitsuse tasandil toetust leidnud."