Mereo Homes soovis tänavu kevadel vallalt osta Padise külas mõisa vastas üle maantee asuvat Tiigikurvi kinnistut, kuid ettepanekust ei saanud asja. Oktoobris pöördus ettevõte uuesti valla poole ning seekord huvituti Padise külas asuva Puidulao kinnistu ostust. Vallavalitsus vastas ettevõttele, et on valmis pidama läbirääkimisi kinnistu müügiks orienteeruva hinnaga 25 000 eurot. Samuti tahab vald läbirääkimistele kaasata ka naaberkinnistute omanikud, kuna ligi hektari suurune Puidulao kinnistu jääks tehasele liiga väikseks ning kõrvalt tuleks maad eraomanike käest juurde osta.

Vallavanem Leemat Vaikmaa lausus, et OÜ Mereo Homes esindajatega toimub sel nädalal vallas kohtumine, kus arutatakse teemat lähemalt.

OÜ Mereo Homes esindaja Heikki Kägi sõnul on vallaga alustatud läbirääkimisi võimaliku krundi ostmiseks, krundi suurus peaks olema kahe hektari ringis. „Miks just Padise? Aga sellepärast, et logistiliselt on vaja sadama lähedust ja tööjõu olemasolu,“ lisas ta. Ettevõtte eesmärgiks on 5000 ruutmeetri suuruse moodulmajade tehase rajamine, mis annaks tööd 50 töötajale. Tehase rajamine läheb maksma 9,7 miljonit eurot.

Moodulmajade valmistamisel kasutatakse täiesti uut tehnoloogiat ja moodulid valmistab automaatliin, selgitas Kägi. Tehase automaatliin valmistab 72 jooksvat meetrit seina tunnis ja seda väga suure täpsusega. Tootmisvõimsus kuni 200 000 ruutmeetrini aastas. Kasutatavad materjalid on loodussõbralikud ja taaskasutatavad. „Juba paigaldatud maju on lihtne ja odav teisaldada. Sobivad sellised majad, tegelikult linnakud, eriti kriisisituatsioonides olevatesse piirkondadesse. Antud tehnoloogial on võimalik valmistada kuni viiekorruselisi elamuid,“ rääkis Kägi.