Esiteks Google’i-läätsed, mis aitavad erivajadustega inimestel teiste inimestega paremini suhelda, asju meeles pidada ning palju muud olulist, näiteks, kuidas läätsedega internetti minna.

Teiseks Geo Corp ehk siis Geodesia Corporation, mis tegeleb erinevate maa-alade ning pinnaste uurimisega. Geo Corp teenust saaksid kasutada näiteks erinevad ettevõtted, kes soovivad teada saada, kas üks või teine asukoht on nende ettevõttele sobilik.

Kolmandaks Rito Entertainment, mis pakub lisaks reklaamidele e-bussi teenust, kust saavad inimesed laenutada igasugust tehnikat.

Neljandaks Phone Blocks telefonid, mida saab eraldi müüdavatest juppidest hõlpsalt kokku panna. Kui midagi katki läheb, siis ei pea uut telefoni ostma, vaid saab katki läinud jupi välja vahetada või siis neid lihtsalt vahelduseks vahetada.

Viiendaks päikesevalgusega töötav GPS-võtmehoidja, mis aitab kõikidel soovijatel oma kadunud võtmed kergesti üles leida.

Võib-olla pole kokkuvõte noorte unistuste firmadest kirja saanud detailse täpsusega, aga viie meeskonna peas sündinud ettevõtted teenindasid kõik vähem või rohkem digiajastu inimest ning kellelgi ei tulnud pähe kõnelda näiteks maalähedasest põllumajandusettevõttest. Kuid ettevõtlikkuselaagri üks oluline osa oli pühendada noori mis tahes ettevõtluse köögipoole saladustesse ning neid ka võimalikeks raskusteks ette valmistada. Kui kellelgi läheb ettevõttekäivitamine ilma raskusteta, on see ju pigem erand ning koolitaja üks sõnumitest oli – ärge andke alla! Iga algus on raske, oluline on mitte alla anda, kui ise usud sellesse, mida teed.

Peale oma unistuste firma loomist said noored kuulata valla hariduse peaspetsialisti Marju Randlepa esitlust noorte ettevõtlikkuse arengukavast, mis valmis eelmisel aastal. Dokumendi pealkiri võib tunduda küll igav, aga selle sisu kätkeb palju tegevusi, mis noortesse ettevõtlikkust süstivad.

Juba kohtusidki noored oma valla kaheettevõtlikkuse arengukava raames ettevõtlikuks saanud noorega. Valgehobusemäele tulid külla Gerli Veeleid ja Rauno Kosula, kel oli varuks lugu, kuidas sündis Rae vallas pilveteenust kasutav noorte tööbörs ning kuidas noored ise saaksid seda portaali enda tarvis ära kasutada. Seejärel said noored ajurünnaku käigus kirja panna kõik ideed, milliseid üritusi, asutusi ning ettevõtmisi võiks nende jaoks Rae vallas olemas olla. Ja häid ideid oli palju. Iga päev sportlike noortega tegelev Mikk Sarik, kes juhib nüüdsest ka Rae huvialakooli spordiosakonda, kõneles, kuidas saab olla ettevõtlik spordis. Kuulamise vahepeal toimus ka virgutav meeskonnamäng. Õhtutundidel said noored proovile panna enda impulsside reageerimiskiiruse ning mõnusalt ettevõtlike eakaaslaste seltsis aega veeta.

Teise päeva hommik algas aga kõigile ootamatult hommikuvõimlemisega, et oma füüsis metsas tahvelarvutite abil toimuvaks strateegiamänguks „Loquiz“ valmis panna. Hommikuvõimlemine üksi muidugi ei taganud edukat strateegiamängu läbimist, eduks oli vaja olla ka mugavates riietes, et metsas end hästi tunda ning häälestada end vaimselt õigele lainele. Kuid kui laager lõpuks üheskoos kokku võeti, selgus, et valesti valitud riided hommikuseks strateegiamänguks ei rikkunud laagrielamust, sest ühiselt veedetud tunnid pakkusid palju toredat.

„Täitsa põnev oli,“ rääkis laagris olnud Erik, kes noppis kahepäevasest ettevõtmisest enda jaoks välja mitu head kogemust. Seltskond oli lahe ja igav ei olnud üldse. Kui just positiivsele väga tasakaalu otsida, siis võib-olla pisut väsitav .Kõikidele noortele anti laagris osalemise kohta tunnistus ning meened ASilt Kalev ja Volvo Estonia OÜ-lt.

Laagrit juhatasid ning noorte tuju hoidsid üleval noorsootöötaja Mari Niglas ning noorsootööspetsialist Kädi Kuhlap.