Maikuus kirjutas Maaleht, et Rakverest on uskumatul kombel saanud balletilinn. Seitsmekümneseks saanud balletiõpetaja Janis Garancis, kes Rakveres balletitunde andnud kogu selle sajandi oli siis lavale toomas kuutkümmet pisikest baleriini, rääkimata hallipäistest tantsijatest. Lavastamisel oli Pjotr Tšaikovski balleti „Uinuv kaunitar“ proloog.

Kogu selle sügise on huvikooli Kaur balletikool koos vanatantsu ansambliga Fiori ja kuldseis viiekümnendais oleva Rakvere Royal Ballet´i trupiga jätkuvalt palehigis proove teinud, aga nüüd juba Dmitri Hartšenko käe all, kes tuunis lavastust. Kevadel ovatsioonidega vastu võetud ballett on saanud uue, senisest veelgi säravama kuue ja sellega antakse laupäeval Lätimaal Cesises külaliskontsert. Lisaks enam kui neljakümnele Lätti sõitvale taidlusbaleriinile löövad kaasa ka Rakvere teatri näitlejad ja kevadel Tallinna balletikooli lõpetanud Mehis Saaber, rääkimata Janis Garancisest endast.

Lätimaa etteastele eelnesid läbimängud Rakvere teatri laval ning Haljala puupüsti täis rahvamajas, kus erilise trupi ülesaste võeti vastu vaimustushüüetega. Trupi kokkpanija, huvikooli Kaur juhi Anne Nõgu sõnul teeb balletiseltskonna eriliseks just see, et kõik, kes tahavad, saavad balletiringi, ja kõik, kes ringis käivad, saavad ka lavale.

Fotodel nähtavad unikaalsed jäädvustused pärinevad Rakvere ja Haljala kontsertide eelsest lavatagusest saginast, millega publik ega fotograafid tavaliselt kokku ei puutu.