Keila ja lähipiirkonna ainuke judoklubi Ookami tekkis mõned aas¬tad tagasi pärast SK Condor lagunemist. Ookami otsene tõlge jaa¬pani keelest on hunt. Legendi kohaselt on valge hunt saadetud maa peale päikesejumala poolt tuli inimestele appi kurjuse vastu võitlema. Samuti on hunt üks targemaid metsloomi, kes hoolitseb oma pere¬konna eest.

Klubis tegeleb judoga poolsada noort, peamiselt Keilast. Jaanusel on nende õpetamisel abiks mõned lapsevanemad. Tulemused pole pahad – kevadel toodi Eesti meistrivõistlustelt ära 8 medalit, neist kaks meistritiitlit – Teet Asumägi ja Kristine Sallo. Neist viimane on koguni neljakordne Eesti meister. Eelmisel hooajal kogus klubi rah¬vusvahelistelt võistlustelt 43 medalit. Jaanuse sõnul on tal klubis 6-7-liikmeline „raskekahurvägi“ , kellega on hea tugev tunne võistlus¬tele minna. Ta nimetab kiitvalt veel Merle Reimeri , Mattias Rootalu ja Albert Ploomi nime. Kalle-Priit Peebost ja poeg Maarekust loodab Jaanus enda mantlipärijat treeneriametis. Samas tunnistab Jaanus, et keda ta esile ka ei tooks, teeks ta ikka kellelegi liiga. „Vahel on mõni viies koht väärtuslikum kui teise kaalukategooria-vanuseklassi võit. Judo on selline ala, kus võitudest olulisemad on tehtud töö ja oskused,“ selgitab Jaanus.

Ka Jaanuse neli poega on tegelenud mingil moel judoga. Ka noori¬mad, kes on treenimiseks veel liiga väikesed, käivad temaga treenin¬gutes kaasas. Vaid abikaasa hoiab eemale, ütleb, et piisab sellest, kui viis meest perest maadlevad. Jaanuse sõnul on judost saanud tema ja ta pere jaoks elustiil.

Jaanus on kogu elu Keilas elanud ja ei taha mõeldagi kuhugi mu¬jale minekust. Ka tema juhitud väike metallifirma, mis toodab ja re¬mondib erinevatele masinatele hüdrosilindreid, asub ka Keila vahetus naabruses. Treeneritöö eest Jaanus tasu ei võta.

Jaanus Paalbergi iseloomustavad temaga kokkupuutunud inimesed nii: sõbralik, vastutulelik, optimistlik ja pealehakkamist täis! Jaanus märkab ka ise, kus vaja on aidata, ning paneb käe külge või aitab otsida ja leida lahenduse, mitte ei püüa probleemist mööda hiilida. Eriti on tema tähelepanu suunatud noorematele, kellele selline positiivne mõju rajab tulevikuks tugeva vunda¬mendi.