Võrreldes bikiini fitnessiga on body fitnessil vaja lihaselisemat ja kuivemat, madalama rasvaprotsendiga keha, vaadatakse proportsioone, hinnatakse n-ö. liivakella kuju: lihaselisi jalgu, peenikest pihta, selja lailihast ja lihaselisi õlgu. Hinnatakse ka naiselikkust, enesekindlust ja sära, millega laval esined. Erinevaid naiste fitnessi kategooriaid oli sel sügisel EMV-l 4: bikiini- ja body fitness, fitness ja naiste physique).

Kui kaua oled juba tegelenud selle spordialaga? Kes on treener ja kus treenid?

Minu treener on Marek Morozov (Eesti üks tuntumaid kulturiste), oleme tema ja Sparta spordiklubiga koostööd teinud nüüdseks aasta. Eesmärgiks oligi hakata valmistuma võistlusteks. Enne Marekuga kohtumist tegin aasta iseenda teadmiste najal treeninguid. Seega fitnessiga olen ma tegelenud kaks aastat, kuid olen alati liikuv ja energiline inimene olnud, spordi või tantsimisega tegelenud.

Kui palju sa teed trenni ja kuidas see mõjutab su igapäeva elu?

Ma teen nädalas vähemalt neli jõutreeningut, iga treeningu lõppu pool tundi aeroobset, lisaks veel üks päev, kui teen ainult aeroobset trenni, aga siis pikemalt ja intensiivsemalt. Võistlusteks valmistumise ajal, kui on rasva põletamine, tõuseb aeroobse osakaal. Minu igapäevaelu mõjutab see nii, et pean kogu aeg mõtlema, et mul oleksid trenniriided kaasas; toidulisandid ja toit olemas; koht, kus trenni teha saan jne. Ma olen päris palju pidanud loobuma muust meelelahutusest ja sotsiaalelust. Olen sellise valiku teinud ja minu jaoks on just see normaalne. Magan öösel kaheksa tundi ,söön päevas viis korda. Ütlus, et see ei ole pelgalt sport, vaid elustiil, on tõetruu: et tulemusi saavutada, tuleb pühenduda ning lõpuks kujuneb elu nii, et sa ei oskagi enam teisiti elada. Inimesed küsivad tihti, kas ma puhkan ka. Leian, et puhkus ei seisne kodus teleka ees vedelemises, vaid selles ,kui saan tegeleda millegagi, mis mulle meeldib.

Mida soovitad inimesele, kes tahab hakata tegelema finessiga? Millest peaks alustama?

Fitnessi puhul räägime palju treeningutest, kuid veel tähtsamaks ja kaelamurdvamaks osaks on tegelikult toitumine. Alustada tuleks sellest, et soovitan lasta koostada endale toitumiskava, uurida palju internetist erinevaid foorume ning artikleid, veel parem, kui on võimalik konsulteerida eratreeneriga. Treeningutesse ja toitumisse tuleb suhtuda positiivselt, lasta sellel kujuneda loomulikuks osaks oma elust. Eesmärgiks ei pea olema võistlused, vaid hea väljanägemine ja enesetunne. Kõik õnnestub paremini ning tulemused tulevad kiiremini, kui olla rõõmsameelne ja pingevaba.

Millega tegeled trennivälisel ajal?

Trennivälisel ajal töötan kahes kohas, lõpetan õpinguid meditsiinis ja üritan võimalikult asjalikult päeva sisustada. Palju kulub aega ka järgmise päeva söögi valmistamisele. Suvel õppisin disc-golfi mängima ja veetsin mitmeid õhtuid seiklusparkides turnides. Nüüd, kui õues enam olla ei kannata, õppisin kitarri mängima.