Haljala teeristis avas uksed uus ja moodne Sämmi Grill
Sämmi Grill on eestlaste seas tuntud kaubamärk, millele 16 aastat tagasi pani aluse legendaarne kokk Alvar Sammal ehk Suur Sämm, kirjutab Kuulutaja.
Tänasel päeval Suur Sämm enam asjaga ei tegele, kuid kaubamärgiga opereeriva ettevõtte Mäo Grill OÜ juhataja Merle Mutli sõnul elavad Sämmi toiduvalmistamise traditsioonid edasi. „Sämmi Grilli menüü on püsinud praktiliselt muutumatuna kõik need aastad,“ ütles ta. „Meie eesmärk on sama menüüd ja kvaliteeti pakkuda ka Haljalas. Burgerit pole meie juurest mõtet otsida, ka pannkooke ei saa. Tuleb tulla ikka liha järele.“
Menüüs on koguni 21 põhirooga, lisaks kergemad palad ja magusam kraam.
„Eks iga uue koha loomine toob kaasa palju pingelist tööd ja tuleb teha pikki tööpäevi,“ rääkis 22 aastat toitlustusvaldkonnaga seotud olnud Merle Mutli. „Õnneks pole selle aja jooksul suuremaid möödalaskmisi ette tulnud.“
Merle Mutli on juurte poolest läänevirulane – pärit on ta Rakkest -, kuid elu viis ta vahepeal Järvamaale. „Kui ma kaks aastat tagasi Sämmi Grilli tööle läksin, siis oli omanikel juba olemas plaan teha toidukoht ka Haljalasse. Laua peal oli makett, kõik oli paigas. Ütlesin neile kohe, et ma tahan seda projekti vedada,“ rääkis ta.
Haljala ristis avatud Mäo Grill OÜ söögikoht annab tööd 10 inimesele. „Kõige raskem on leida õiged inimesed ja meeskond tööle panna,“ mainis Mutli.
Loe edasi Kuulutajast.