Ridala talli omaniku Marge Kurise sõnul palus pärast Linniku Soome minemist naabrimehel loomi toita nende talli tööline Riina Raba. Varem ei olnud hobustel ees olnud kaera ega muud, isegi kui Linnik oli veel kodus. Kui naabrimees hakkas hobuseid toitma, said loomad üle hulga aja ka heina.

Linnik on praegu Soomest tagasi kodutalus. Neljapäeval kohtus ta Lääne Elu ajakirjanikega. Ta näitas pilti hobusest, kes loomakaitsjate sõnul suri nälga. Pildi oli ta enda sõnul teinud vahetult enne Soome minekut ja siis oli loom toidetud, järgmisel päeval oli loom surnud. Linniku sõnul tabasid niigi seljast haiget ja geneetilise rikkega looma tiirud ehk kooljad, mis on hobuste tüüpiline sooltehaigus. Haiguse korral tuleb kiiresti tegutseda ja haige loomaga jalutada. Kindlasti ei tohi lasta hobusel püherdama hakata, sest siis võivad tal sooltekeerud tekkida ja loom võib neisse surra.

Linniku sõnul ei pannud naabrimees lihtsalt tiirude teket tähele, vaatas õhtul, et loomad on terved, ja hommikul ajas nüüd juba lõpnud loom toitu suust ja ninast välja ning loomaarst hukkas ta.

„Kui üks loom on kõhn ja teised on korras, kas on siis probleem selles, et loomad on näljas või on probleem ühes loomas?” küsis Linnik.
Kui Lääne Elu neljapäeva lõuna ajal talus hobuseid vaatamas käis, võttis omanik hobustelt soojatekid maha tõestuseks, et hobused ei ole näljas.

Loe pikemalt Lääne Elust.