15.01.2015, 08:16
Pähklikreemis võib olla vaid paar pähklit, ülejäänu on peamiselt suhkur ja rasv
Kuigi nime järgi võiks arvata, et pähklikreem on tehtud peamiselt pähklitest, pole see sugugi nii. Enamikus kreemides on neid vaid näpuotsatäis.
FOTO:
Hommikut on väga mõnus alustada ühe-kahe pähklikreemisaiaga. Seda, et pähklid on tervislikud, teavad kõik, ja järelikult peaks selline hommikusöök olema ka tervislik. Tegelikkus on aga see, et neis kreemides on kõige rohkem suhkrut, rasva, natuke kakaod ja mõni pähkel. Kusjuures näiteks Mio Delizzi sarapuupähklimaitselises kakaokreemis on neid vaid lõhna jagu ehk 0,01%.
Enamasti jääb nime andjate osakaal paari protsendi piiresse, Nussas 0,5, Selveri pähklikreemis 1 ja Poesia omas 2% juurde. Vaid
sarapuupähkli- ja kakaokreemis ja