Tänapäevaks on männivõsa kasvanud metsaks, nii et selge vahe kunagise Männiku ning vahepeal tankodroomina kasutatud arupealse vahel on kadunud.
Selle kolmveerandsajandi jooksul, mil Männikut mäletan, on ta tunduvalt hõrenenud, sporditegijaile, lauljaile ja tantsijaile oma pinda loovutanud, kivihaigla korpuste püstitamisegi üle elanud, aga oma olemuse säilitanud. Kuigi männid kipuvad kiduma, taganema hoopis jõulisemate kuuskede ees, mis varjavad allmetsa päikese ja tuulte kosutusest. Kasvav linn on Männiku lausa sisse piiranud, oma haardesse võtnud. Ja nii on tekkinud kurioosne olukord, kus ühe linnakooli kaht kõrvutiseisvat kena koolihoonet eraldab paras lahmakas naturaalset okaspuumetsa. Suured sipelgapesadki peamise käiguraja kõrval. Kus mujal Eestimaa linnas niisugune asi võimalik on? Aga näe – Keilas on.

Männikus nägin ka möödunud suve kõige meeldejäävamat vaatepilti, kui Tartus süüdatud laulupeotuli Keila lauluväljakule jõudis. Oli vihmane pärastlõuna, kõigil tõrvikut eskortivatel ratturitel – aga neid oli küll oma poolsada – kiilakad kiivrid vastavalt liikluseeskirjadele peas, pastelsetes toonides kilest keebid veel üle kõige tõmmatud. Tulid piki Männiku tänavat vändates, lumivalged politsei mootorrattad kolonni kahel küljel – tulnukad, mis tulnukad! Kas Marsilt või mõnelt teiselt planeedilt. Vaata ja imesta: muidu näed taolisi olendeid üksnes ulmefilmides, siin aga Keila suvises reaalsuses. Varjualustes pidasid puhkepausi, sõid lõunat nagu inimesed ikka. Ja siis, kuulanud keilalaste tervituslaulud ja kõned ära, võtsid kursi Kumna ja Suurupi peale. Et lõpuks Tallinna jõuda.