„E-kaubandus võimaldab tööd pereeluga paremini kombineerida,“ põhjendasid nad toona veel väikeste laste emadena tehtud valikut, ehkki alguses puudus neil ettevõtte tuleviku suhtes kindlus. „Hüppasime otsekui tundmatus kohas vette,“ meenutas Liivi. Iga-aastane vähemalt 30 protsendi suurune käibekasv ja klientuuri suurenemine aasta-aastalt (nüüdseks on neil üle 3200 püsikliendi),kinnitab aga ettevõtjatele nende valikute õigsust.

Päikese- ja ujumisprillid veebist

Kaubeldakse peamiselt kontaktläätsede ja nende tarvikutega. Kuid mitte ainult – Liivi ja Helje alustasid e-poes ka päikese- ja lugemisprillide ning optiliste ujumisprillide müümist. Päikeseprillidega kauplemise mõte tundus alguses üsna riskantne, sest investeering tuli teha teadmata, kas veebimüük õnnestub. „Seetõttu valisime tooteid ja kaubamärke hästi hoolikalt,“ rääkis Liivi, kuidas nad riske vähendada püüdsid.

LensExpressis on olemas ka professionaalne mõõtmissüsteem, mis aitab ostjal paremaid valikuid teha: „Meie mõõtmissüsteem on väga detailne ja tänu sellele saab leida sobivad päikeseprillid neid eelnevalt proovimatagi,“ kirjeldas Helje veebipoe võimalusi. Neid prille, mis siiski ei sobi, saab aga 14 päeva jooksul tasuta tagastada.

E-poes on saadaval ka päikesekatted optilistele prillidele. „Need on kevadel prillikandjatele heaks abimeheks autoroolis või looduses, kui päike peegeldab lumelt tagasi,“ kiitis Liivi katteid oma kogemusest.

Läätsevalik on suur

LensExpressist saab mugavalt tellida retsepti alusel nii standardseid kui ka ebastandardse kumeruse ja väga tugeva miinuse või plussiga kontaktläätsi. Valik on nüüd ka neile, kel vaja kaugele ja lähedale vaatamiseks erinevaid tugevusi. „Tihti arvatakse, et suure nägemislanguse või standardist erineva läätsekumeruse puhul ei saagi läätsi kanda. Meie ütleme, et kõik on võimalik,“ julgustas Liivi optometristidelt kontaktläätse retsepti küsima. Silmasõbralikud kontaktläätsed sobivad tema sõnul nüüd väga hästi ka kuiva õhu tingimustes.

Läätsed võivad olla ka trendikaup. Nii näiteks olid Halloweeni ajal eriti hinnas punased kontaktläätsed, samuti hinnatakse UV-valguses helendavaid läätsi. Tavapärasest erineva, ent siiski loomuliku silmavärvi annavad kontaktläätsed, millel puudub iirisemuster. Liivi sõnul armastavad just nooremad kliendid sellist vaheldust.

Et kodus oleks hea

Kohaliku elukeskkonna tubli arengu tõttu pole õdedel endil linna enam eriti asja, sest Tabasalus on nende jaoks kõik olemas: ilus loodus, koolid-lasteaiad, pakiautomaadid, toidu- ja gurmeekauplused ning nende töö. Ka läätsede ostmiseks ei pea Liivi arvates linna optikapoodi sõitma – veebipoest tellides saab kõik vajaliku kätte ühe tööpäevaga, üksnes eritellimustega läheb rohkem aega.

Oma aega ja kohalikku ettevõtlust väärtustades saaksid siinsed elanikud Liivi ja Helje meelest piirkonna arengule veelgi kaasa aidata. „Toetame siis üksteist,“ soovisid õed ühel meelel.