Selles, mis laskmiseni viis ja kuidas see täpselt välja nägi, lähevad aga kannatanute ja püssi kasutanud mehe arvamus lahku. Kohus karistas Laasenit mullu detsembris 6kuulise tingimisi vangistusega 3aastase katseajaga. Laasen kinnitas Lääne Elule, et ei tulistanud tahtlikult auto pihta.

Tol päeval sõitsid Laaseni naabruses elavate Ekside pere tallu aega veetma kaks noormeest: Gregor Kinkust ja Armo Eks. Politseile antud tunnistuste järgi sõitsid nad talust kella 20 paiku tagasi Haapsalu poole.

Armo Eksi onu Jaak Eksi tunnistuses on kirjas, et veidi valjemini kui tavapäraselt võis selle auto sõit kõlada, sest summuti vajas remonti. Seda, et kruusateel tõsist kihutamist ette tuleb, Jaak ei uskunud. Politseile antud tunnistuses väitis roolis olnud Kinkust, et auto sõidukiirus ei olnud külavaheteel suur, 40 km/t ringis. Laaseni kodust möödudes olid nad näinud tee ääres seismas Laasenit, kel oli käes kaigas.

Laasen aga ütles, et istus oma kodus laua taga, kui järsku oli tema värava tagant kostnud katkise summutiga autost pärinev vali heli. „Nägin, et tõusis õhku soliidne tolmusammas, mis vajus minu õue. Auto pani minema. Käisin korra tiiru õues ära, kõik oli vaikne, ja läksin tuppa. Siis tulid nad tagasi ja täpselt sama lugu,” lausus Laasen.