Kaire köök asub tema kodus, mis on armas ja hubane eramaja Kehtnakülje all Nadalama külas. Kõik tingimused kodus küpsetamiseks ja toodangu müümiseks on veterinaar- ja toiduameti poolt kontrollitud ning sobivaks tunnistatud. Selgub, et Kaire Tähe on siinmail üks väheseid (kui mitte ainus) koduseid tordimeistreid, kes tohib küpsetada müügi eesmärgil.

„Võtsin selle loa juba 2,5 aastat tagasi, kui palgatöö kõrvalt tuttavatele-sõpradele küpsetasin, ning juba siis hakkasin kaaluma, millised oleks minu väljavaated ettevõtjaks hakata,“ räägib Kaire. Mõtlemist jagus rohkem kui aastaks. Kaalukausil oli ju igakuine kindel sissetulek versus ebamäärane tulu-kulu, sotsiaalsed hüved (haigekassa, töötuskindlustus).

„Tahtsin küll, aga ei julgenud, sest pidin ju oma kätega teenima nii palju, et suudan maksud maksta ja et elamiseks jääks ka.“ Kuid siis lõi Kaire elukaaslane oma firma ja naine otsustas, et nüüd on sobiv aeg kaalumised lõpetada ning oma ettevõtmine elukaaslase äriga liita. Tordid ei ole ainus, mida Kaire suurepäraselt küpsetada oskab, kuid selleks, et toodangu sortimenti laiendada, tuleb käia koolitustel. Avaldan imestust, et mis koolitust nii suurepärasele praktikule vaja on. Kaire küsib seepeale, et kas mina oskan valmistada pirukaid nii, et kõik on ühesuguse kaalu, kuju ja suurusega. Tõden, et ega ikka ei oska küll. „Just selliste nüansside lihvimiseks on õppida vaja ning eeskätt ikka selleks, et klientide soove täita,“ selgitab Kaire. Koolitarkust eelistaks Kaire omandada sellina mõne meistri töökojas, kuid see pole sugugi lihte, sest meistrid kasvatavad seeläbi endale konkurente, selgitab Kaire. Siiski on temal õnneks läinud ning pagariselli ametit on ta proovida saanud.

Kodune köögitehnika suurtele tellimustele vastu ei pea ning üha kasvav klientuur lõi vajaduse investeerida seadmetesse. Enne tööstusliku ahju ostmist jõudis Kaire koduse praeahju erinevad detailid mitu korda „läbi küpsetada“. Oli taas kord otsustamise aeg - kas investeerida korralikku seadmesse või jätkata koduse ahju detailide vahetamist. Kaire näitab kööginurgas kõrguvat uhiuue väljanägemisega ahju, mis on mõeldud kohvikutele ja väiketööstustele.

Vahustajat-taignasegajat tutvustades ütleb Kaire, et see on juba „väikseks“ jäänud ja tuleb uus osta. Kuid tööstuslikule köögile Kaire ei mõtle. „Eraldi ruumid lisavad kulusid ning hetkel pakub kodune köök mulle parima lahenduse.“ Kas suurtellimustega saab ka koduköögis hakkama? Kaire vastab jaatavalt ja toob näiteks suurperede sündmusele tehtud 330 kaunistatud muffinit. Kaire Tähe koduköögis järjekordse tordi valmimist jälgides kiusan teda küsimusega, kuidas siis ikkagi parem on – palgatöölisena või ettevõtjana ja kas väide „oma aja peremees“ käib Magusa maailma võib leida koduköögist Kaire Tähe on siinmail üks väheseid koduseid tordimeistreid, kes tohib küpsetada müügi eesmärgil.

„Saan rääkida enda seisukohalt ja mina küll tehtud otsust ei kahetse. Kuigi minu aega määrab tellija, on mul rohkem vabadust aja kasutust suunata,“ lausub Kaire. See suunamine tähendab, et kui mõni päev on vaja isiklikke asju ajada, saab tellimuse kasvõi öötundidel täita. Pikemat reisi on ka kergem planeerida, tuleb lihtsalt klientidele teada anda. Kindla töötempoga nädalaid ja päevi ei ole. Mõnikord valmib Magusa Maailma köögis nädalavahetusel 1-2 torti, nädala sees aga 4-5 torti päevas ja siis vastupidi.

„Ma ei ole tööl kellast kellani ja pealegi – ma olen kodus,“ ütleb Kaire ülima rahuloluga. Kaire Magusa Maailma tegemisi saab jälgida samanimeliselt Facebooki kontolt, kus kirjas ka kõik vajalikud kontaktid.