Kui kolhoos hakkas laiali minema ja varasid jagati, erastas Kaido endale osakute eest LAZ-bussi. Sestpeale on ta olnud eraettevõtjast bussijuht. Ainult et bussid on vahetunud. Praegu elab ta Raigastvere külas ning sõidab OÜ Rakall lipu all Tartu valla õpilasliine.

24. jaanuaril kogunesid vabariigi parimad koolibussijuhid Põlvamaale maanteemuuseumisse tänuüritusele. Õpetajate Leht ja maanteemuuseum korraldasid parima koolibussijuhi konkursi ja Tabivere lastekaitse ühing esitas konkursile ka Kaido Kriidi. Päris uhke tunne õlis eal rõõmsatujulist Kaidot näha.

Kaido on ka tubli rattatreener. Bussijuhitöö jätab talle aega päeval rattaid parandada ning õhtuti meie valla poistega rattatrenni teha. Kolmel suvekuul saab koolibussijuht pühenduda täielikult treeneritööle. Alustanud treeneritööd põhiliselt oma poja pärast, selgus peagi, et Kaido juhendamist sooviks veel terve hulk rattaspordihuvilisi. Jõgevamaa rattaklubiga, mis kandis enne Vooremaa Centrumiks saamist teisi nimesid, on ta seotud olnud juba paarkümmend aastat. Maakonna tublimad ratturid ongi sirgunud Kaido käe all.

Treeneritööd teeb Kaido Kriit oma kogemuste pinnalt. Vastava hariduse ja paberite puudumist on talle mõnikord ka ette heidetud kuid ta arvab, et kuni ta teeb treeneritööd leivaameti kõrvalt ja hobi korras, ei peata ka kellelegi oma pädevust tõestama.

Kaido on suure südamega inimene. Alati heatujuline ja abivalmis nii oma ideede jagamisel kui ka ürituste korraldamisel abiks olles. Kaido on ka väga humoorikas ja asjalik päevajuht-kommentaator. Tänu sellele, et ta soostus tegelema meie küla lastega, on neil nüüd võimalik kodu lähedal trennis käia. Kellelegi pole saladuseks, kui kulukaks läheb vanematele lapsi kaugele trenni vedada. Rahakott peaks puuga seljas olema.

Poisse, kes käivad Kaido treeningugrupis, pole vaja kunagi sundida trenni minema. Nad lähevad sinna heal meelel. Heade sõprade ja spordimeeste käest on Kaido saanud 17 komplekti suuski-keppe-saapaid, mida talveks noortele kasutada anda. Suusatama tema sõnul peab, sest lisaks heale füüsilisele koormusele annab see karastatuse, ilma milleta jääksid noored varakevadel kergete külmakraadide ning vihma ja lörtsiga rattasadulasse istudes kohe haigeks.

Treener ei saa nõuda, et vanemad ostaksid laste jaoks kogu ratta- ja suusavarustuse, eriti kui perest käib trennis mitu last. “Vanemad investeerigu pigem korralikku toidulauda, küll mina varustusega tegelen,” ütles Kaido.

Nii mõnegi treeneri suust kuulevad õpilased stardis karme sõnu, Kaido aga tunnustab ja julgustab oma õpilasi alati hea sõnaga. Kui Jõgevamaa jalgrattaklubi Vooremaa Centrum Tabivere spordihoones oma eelmisele hooajale joone alla tõmbas, siis jäi klubi treeneri Kaido Kriidi analüüsivast, samas ka humoorikast ja emotsionaalsest sõnavõtust kõlama tõdemus, et Lauri Ausile, Janek Tombakule ja teistele meie maakonnast võrsunud rattaässadele on peale kasvamas vääriline vahetus.

Tippude vormimine pole samas Kaido Kriidile kunagi esmatähtis olnud. Hoopis see, et tema õpilastest kasvaksid tublid inimesed ja head pereisad-pereemad.

Kaido on ka mees, kes hommikul varavalges alati teretab ja naeratab. Emade-isade südamed võivad olla rahul, kui Kaido õpilasliine teenindab. Lapsed saavad turvaliselt kodust kooli ja tagasi koju.

Suur tänu, Kaido, et meie lastest hoolid!