Teiste hulgas on nõudmistele allkirja andnud Hispaania poplaulja Melendi ja teletäht Frank Cuesta.

Juba 2010. aastast saadik kaeblesid labradoriomanike naabrid, et loomad on liiga lärmakad.

"Mul oli kohutav südamepekslemine," ütles üks kaebajatest. "Kujutage ette, et te peate eksami sooritamiseks õppima, aga ei saa seda teha, sest koerad segavad."

Koeraomanikud aga kaitsesid oma õigusi ja labradore vapralt: nad palkasid eradetektiivi, kes salvestas päevade kaupa helisid nende maja läheduses, et tõestada - koerad ei haugu. Ka loomaarstid andsid 13aastasele Nalale ja 7aastasele Gretale kõrge hinnangu: "Nad on psüühiliselt stabiilsed ning armastavad koerad, kes sobivad elama koos lastega, ei lärma, ei rooja ega urineeri tuppa ega käitu muul moel ebanormaalselt."

Politseraportitesse on alates 2012. aastast korduvalt kirjutatud, et "loomi pole kuulda, nad ei haugu".

Rodríguez ja García kolisid vanade naabrite eest pääsu lootes koos koertega uude kohta elama ja seal sujub kõik rahulikult. Kuid endised naabrid jälitavad neid oma kaebustega sellest hoolimata.

Veelgi enam - veidras kohtuasjas osalenud prokurörid kaaluvad, kas kummalegi abikaasale mõistetud karistust tuleks pikendada seitsme aasta ja nelja kuuni, sest tekitatud on keskkonnakahju. Milline täpselt, jääb The Locali uudisest arusaamatuks.

Ka kaebaja on kohtuotsuse vaidlustanud, öeldes, et "eesmärk polnud inimesi mitte vanglasse saata, vaid kahjutasu nõuda."

Kohaliku kohtu otsuse vaatab lähima paari nädala jooksul läbi maakonnakohus.