Läänemaal maitsestatud Brasiilia veiseliha pürib Eesti parimaks toiduaineks
Ridala vallas Ammuta külas tegutseva Snakit Foodsi kuivatatud veise- ja sealihalaastud Beef Jerky Barbecue ja Pork Jerky Original kandideerivad Eesti parima toiduaine tiitlile.
Pakis on küll vaid 40 g õhukesi läikivaid lihaliistakuid, aga toorest peast tähendaks see korralikku kõhutäit – 160grammist steiki, mis annab kuni 60% päevasest valguvajadusest.
Toores liha tükeldatakse, segatakse maitseainetega ja jäetakse ööpäevaks suurde pöörlevasse nõusse maitsestuma, kirjutab Lääne Elu. Siis läheb liha ahju kuivama ning lõigatakse seejärel parajaiks paladeks ja pakitakse.
See kõik võtab vähemalt kaks ööpäeva, ütles Snakit Foodsi tehnoloog Lille Laube.
Laube on püüdnud kasutada ka Eesti loomaliha, aga see kvaliteet ei vea välja. Eesti veiseliha võib hea olla, aga ta on halvasti töödeldud.