Toomeoksa sõnul täidab vedurikujuline väliköök kolme põhifunktsiooni: pliidi, grilli ja BBQ-ahju ülesandeid. Pliidi all saab näiteks kevadel aeda koristades ka risu ja oksi põletada ning ühtaegu midagi keeta või küpsetada. Grill on veduri kabiiniosas ja BBQ-ahi ninaosas.

„Suitsuahjuna on tal ka soojakamber – kui tuld pliidi all hoida, saab seal valmis roogasid soojas hoida,“ selgitab meistrimees huvilistele.

Kuigi hind 2700 eurot paneb mõnegi uudistaja pead vangutama, peavad liiga kalliks, siis Toomeoksa hinnangul korralikust materjalist grilli, BBQ-ahju, pliiti, suitsuahju komplekti eraldi ostes tuleb hind samuti sinnakanti kokku. Rääkimata sellest, et pilkupüüdvana on vedurisarnane väliköök aias ka kujunduselemendi eest.

„Soome kõrval oleme siiski ka Eestisse juba ühe sellise väliköögi müünud,“ annab Toomeoks teada.

Firmajuht möönab, et müügihitina nad vedurit kujutavat välikööki oma äriplaanis näinud ei olegi. Pigem on see selline toode, mis ettevõtet messidel nähtavaks muudab ja rahvast ligi meelitab. Minevaimateks kaupadeks, mida neilt ostetakse või tellitakse, on lasaks saunaahjudele grillid ja suitsuahjud. Väikeettevõte Toome Metall OÜ tegutseb Harjumaal Pikavere lähedal kunagises pullilaudas.