Matka üks eestvedajaid, Erki Vaikre ütles, et iga-aastase EKSTRÖMI MARSI eesmärk on propageerida lihtsa ja jõukohase matkaga talvist rahvasportlikku liikumist ja tutvustada sõjaajalugu.

Rahvamatkana läbiviidav üritus on kerge matk Soome ohvitseri Martin Ekströmi vabatahtlike soomlaste rügemendi lahinguteel Vabadussõja suurpealetungil alates Valkla positsioonist kuni Hara lahe dessandipaigani. Marsruut on igal aastal erinev, et korduvatel osalejatel oleks samuti huvitav.

„Sümboolse tähtsusega rahvaspordi üritusele ootame kõiki liikuvat eluviisi pooldavai inimesed koolipingist pensionipõlveni. Kuna üritusel ei mõõdeta aega — puudub võistlusmoment — siis on võitjad kõik osalejad. Isegi, kui ei õnnestu u 30 km pikkust retke lõpuni läbida,“ sõnas Vaikre.

Seekordne Ekströmi marss toimub 30.jaanuaril ja stardipaik on Valkla keskus, mitte enam mälestusmärk.

Marsruudi pikkus on 31 km, marsruudiks on Valkla-Hara väikesed külateed ja selle läbimiseks kuluv eeldatav aeg on 6-8 tundi koos puhke- ja söögipausidega. „Sel korral on marsruut märksa huvitavam, sest oleme enamuses vältinud suuri asfaltteid, kuid ka seekord ei ole marsruut kinnisel maastikul,“ ütles Vaikre.

Rada on tähistatud ristmikel ning osalejatele väljastatakse täpsed marsruutkaardid. Stardi- ja finishipaigas ning vahepunktides jagatakse osalejatele kuuma teed, pirukaid ja suppi. Kõik osalejad saavad raja läbimisel sertifikaadi, mis tõendab marsil osalemist.

Ekströmi marss 2016 ettevalmistused algasid juba septembri hakul. Tänaseks on maha märgitud marsruut, komplekteeritud korraldustoimkond, korraldatud bussitransport Kuusalust starti ja finishist tagasi. Stardis toimub ka Froint-Line Eesti näidislahing, on avatud Marsikohvik.

Rohkem saab lugeda SIIT.