17.03.2016, 00:00
Eesti linnulihas on vähem haigusetekitajaid kui importlihas
Värskelt kaitstud doktoritööst selgus, et kui 14 aastat tagasi Tartu jaekaubandusest võetud kõigist kanalihaproovidest leiti ohtlikke baktereid, siis viimastel aastatel on olukord tunduvalt paremaks läinud.
FOTO:
„Võrreldes Eesti päritolu linnulihaga, on importliha enam kampülobakteritest saastunud,“ tõdes Kristi Praakle, kes kaitses maaülikoolis doktoritöö Eestis müüdavate linnulihatoodete listeeria- ja kampülobakterite sisalduse teemal. Neile, kes ei julge nakatumishirmu tõttu nüüd linnuliha süüa, ütles Kristi Praakle rahustuseks, et kuumutamisel need haigusetekitajad hävivad. „Linnuliha tarbimist ei pea piirama, kuid liha korralik kuumtöötlus on vajalik."