Arvutuste aluseks on võetud faktid, et möödunud aastal müüdi härjavõitlustele 6,1 miljonit piletit, sektoris töötas 199 000 inimest ning otseselt oli härjavõitlusega seotud 57 000 töökohta.

Ainuüksi pealinn Madriid kaotaks aastatulus 244 miljonit eurot, millest 12,2 miljonit oleks otseselt ja 232 miljonit kaudselt härjavõitlusega seotud. Madriidi kommuunis toimus mullu kokku 942 härjajooksu, mida vaatas enam kui miljon inimest.

"Paljud turistid, kes Madriidi külastavad, lülitavad programmi Las Ventase härjavõitlusareeni külastamise," selgitas omavalitsuse kõneisik Ángel Garrido Hispaania meediale.

"Töökohti on väga vaja. Peame toetama kõiki valdkondi - kultuuri, turismi - mis Madriidis töökohti juurde tekitavad."

Möödunud hooajal külastas Las Ventast pea 900 000 inimest, kusjuures 80 000 neist käis seal vaid areeni vaatamas, vahendab portaal The Local. Taasavatud on ka härjavõitluse muuseum, mis loodab tänavu kohale meelitada enam kui 100 000 külastajat.

Samas vähendas kohalik linnavõim mullu härjavõitlustele ja härjavõitlejate koolile makstavaid toetusi ning suurendas selle arvelt perevägivalla ohvritele mõeldud abipaketti.

Manuela Carmena juhitav linnavalitsus loobus ka Las Ventase areenil neile reserveeritud boksist. Ning kõike seda põhjendusel, et härjavõitlus on loomade õiguste vastane tegevus.

Sevillas asutatud härjavõitlusaktivistide grupi liikmete arvates aga ähvardab Hispaania traditsioonilist härjavõitlust surm ning ellujäämiseks vajab see tugevat õiguslikku kaitset - nad soovivad, et härjavõitlus kantaks Hispaania puutumatu pärandkulutuuri nimekirja, mis on koostatud UNESCO nõudmisel.

Härjavõitluse ja -jooksude korraldajad on juba aastaid loomaõiguslastega, kes nende organiseeritavaid sajanditevanustel traditsioonidel põhinevaid üritusi keelustada soovivad, piike ristanud.