Keilasse kerkiv Šoti maja pubi hakkab ilmet võtma
Lammutatud endise Alibi pubi kohale kiriku kõrval on talvega kerkinud uue hoone korpus. Katus ootab juba kiltkivist katusesindlit, aknad-uksed paigaldamist ja välisseinad dekoratiivkiviga katmist. Kuigi ehituse juures oleval tahvlil on hoone valmimisajaks märgitud detsember 2016, loodetakse pubi avada varem. „Seni on ehitus kulgenud suhteliselt plaanipäraselt ja nii loodame pubi avada võibolla juba juulis-augustis. Kindlaid tähtajalisi lubadusi ei saa paraku anda, sest teha on veel palju,“ ütleb Vana Villemi Kõrtsid OÜ juhatuse liige Aare Hallop Keila Lehele.
Hoone on projekteerinud Prefabhomes OÜ ja see peegeldab traditsioonilist šoti maja arhitektuuri. „Seekord oleme stiiliks valinud tõesti šotipärasuse. Püüame seda teemat rakendada nii hoonet väljast kui seestpoolt kujundades, nii joogivalikutes kui ka pisut ehk toidumenüüd koostades. Pubi sisekujundaja on arhitekt Taavi Aunre,“ tutvustab Hallop.
Kuigi hoone tuleb väljast šotipäraselt toretsev, on ta oma ülesehituselt lihtne. Esimesel korrusel paikneb ligi 170 ruutmeetri suurune pubisaal, köök ja abiruumid. Hoone mansardkorrusele on ette nähtud 105 ruutmeetri suurune saal koosviibimiste korraldamiseks ning tehno- ja abiruumid. Juhataja sõnul saavad pubis tööd 16-18 inimest. 2
0 aastat tegutsenud Vana Villemi Kõrtsid OÜ on täna Eestis suurim pubikett, kuhu kuulub praegu kaheksa kõrtsi: Tallinnas Vana Villemi Pubi, Karja Kelder, The Dubliner ja Bayern&Böhmen Keller, Kuressaares Mönus Villem, Rakveres Inglise Pubi ning Pärnus C.F.Hahn Pub ja Sweet Rosie. Lisaks on Vana Villemi Kõrtidest kasvanud välja Big Ben ja Ristiisa pubi Tartus ning Meie Pubi Raplas.
Kõikidel Vana Villemi pubidel on erinevad nimed. Mis nime hakkab kandma Keila pubi?
Aare Hallop: „Šotipärane maja eeldab ka vastavat nime. Pubi nimi jäägu üllatuseks, see selgub avamise päevaks.“
Vana Villemi pubid on aastate jooksul jäänud truuks oma põhimõttele pakkuda head sööki ja jooki taskukohaste hindadega. Tava on seegi, et osa roogadestki on kõikides pubides samad, millele iga kokk lisab oma nüansi. „Küllap jõuavad Keilassegi traditsioonilised klientide lemmikud, nagu Noore Villemi šnitsel, Puuraiduripraad, kanafilee juustus, juustušnitsel ja ehk veel mõned traditsioonilised suupisted,” lubab Hallop.