Selge, et EKRE on praegu tõusuteel. Me oleme Mardi ja Martin Helmega sellest ka rääkinud, et kui Tallinna TV “Vaba mõtte klubi” peale hakkas, siis sealt nad saidki tuule tiibadesse.

See tõus jätkub. Liikudes Eestimaal ringi, olen ma hämmingus, kuidas Tallinna inimesed elavad kuidagi vati sees ega kujuta ette, mis n-ö maastikul toimub. EKREt käsitletakse eestikeelsetes maakondades sellise messiana, kes peksab võimulolijad minema ning julgeb rääkida asjadest nii, nagu need on.

Kas Keskerakond ja EKRE panevad Reformierakonna võimult kukutamiseks seljad kokku?

Täiesti võimalik. Ka minu isiklikud suhted EKRE juhtidega on väga head. Muidugi häälte arv määrab ja alati tuleb vaadata, millistest nõudmistest või lubadustest üks või teine osapool peab loobuma, kui hakatakse võimulepet sõlmima.

Kui Keskerakond on Reformierakonnaga liitu läinud, on astmelisest tulumaksust loobutud. Kujutan ette, et kui niisugune hetk tekib, siis ka EKRE radikaalsemate nõudmiste puhul ei saa kõike ellu viia.

EKREst on minu meelest maalitud liigne koll. Jah, loosungiga saab tappa, aga kui elu läheb reaalsemaks ja loetakse hääli, püütakse leida kõiki rahuldav kompromiss.

PIkemat intervjuud Peeter Ernitsaga loe juba homsest Maalehest!