22.09.2016, 00:00
Kalle Reiter: kodumaine köögivili ei tohi toidulaualt kaduda
ASi Sagro juhataja Kalle Reiter on parim ekspert, selgitamaks Eesti aianduses toimuvat. Ta on üle neljakümne aasta pühendanud aiavilja kasvatamisele, kattes eestlaste söögilaua köögiviljasalatite, kartuli ja kapsaga.
FOTO:
Tallinna suurköögid, kaubaketid, lasteaiad, koolid – kõigil on vaja oma salatitesse peeti, kurki, kartulit ja teisi aiavilju. Harjumaal Tallinna lähistel tegutsev AS Sagro ongi pühendunud selle nõude täitmisele. Sagro põldudel käib kibekiire töö, et saada ilusate ilmadega võetud kartul, kapsas, peet. Tootmistsehhis pestakse, kooritakse, tükeldatakse ja keedetakse salatitesse minevad kartulid ja teised aiaviljad. Investeeritud on kaasaegsetesse hoidlatesse, põllutehnikasse ja katmikala aiandusse, et püsida ka importvilja surve all konkurentsis. Eesti Aiandusliidu asutajaliikmena on see mees pühendanud palju jõudu ja energiat kodumaise köögiviljanduse edendamiseks.