12.01.2017, 00:01
Soovitusi ja näpunäiteid leivaküpsetajale
Kui alustate oma esimese leiva küpsetamist, lugege hoolikalt läbi retsept, mille järgi plaanite leiba küpsetama hakata ning varustage end kõige vajalikuga.

FOTO:
Esmalt valmistage ette tööpind, sättige valmis vajalikud töövahendid, nõud ja toiduained. Segage kuivained omavahel hoolikalt läbi ja kontrollige, et pärm oleks täielikult lahustunud. Enamasti kallatakse kuivained tainavedeliku sisse ja kuivainetest vabanenud kausiga katke hiljem tainasegu. Segage tainasegu algul puulusikaga ja hiljem kätega. Kui tainas on sõtkutud, katke see kuivainekausiga. See on hea ja tihe kate. Samuti sobib selleks otstarbeks kilekott, millele on õhk sisse puhutud, et kerkiv tainas sellele kinni jääks. Laske tainal umbes 10 minutit kerkida ning hakake siis samas kausis sõtkuma, tõmmates külje pealt tüki tainast keskele ja vajutage kokku.