19.01.2017, 00:00
Noored on hakanud järjest vähem rukkileiba sööma
Kuigi rukkileib on eestlaste rahvustoit, mis aidanud üle elada ka rasked ajad, jääb selle sööjaid aasta-aastalt vähemaks.
FOTO:
Näiteks üks noormees sööb leiba vaid siis, kui on selle ära röstinud ja küüslauguküünega üle hõõrunud, kuna siis pole tavapärast leiva maitset nii tunda. Teine lubab leibaendale ühe viilu hommikul, ja seda üle päeva või kahe. Kui teadlikumalt toituma hakkas, siis kaks esimest nädalat ei söönud üldse leiba. Ta on oma menüüst välja jätnud valge jahu, suhkru ja pooltooted. Kui osa inimesi on leivast-saiast loobunud gluteenitalumatuse tõttu, siis paljudel juhtudel on põhjuseks dieet. Pärast seda, kui kolmas mees otsustas jälgida paleodieeti, hakkas kehakaal langema, vererõhk ja -suhkur näitasid paranemise märke ning üldse muutus enesetunne paremaks. See aga tähendab leivast-saiast loobumist.