27.07.2017, 00:01
Kastmed salati kaaslaseks
Sageli süüakse salatit prae lisandina, ent suvisel ajal, kui värskeid köögivilju on ohtralt, võib see põhiroaks ollagi.
FOTO:
Salat on päris toekas eine, kui sellele lisada veel rammusam kaste ning kõrvale võtta paar viilu leiba. Salati saab varem valmis segada, samuti võib köögiviljad hoopiski tükeldada ning vaagnal serveerida. Nii saab see kaunis ja värviline ning iga sööja saab valida just need köögiviljad, mis talle maitsevad.
Soovi korral valage köögiviljad üle kastmega, aga kui need anda lauale eraldi, saavad värskest kraamist osa nii need, kes kaloreid loevad, kui ka need, kes meelsasti kurgile ja tomatile hapukoorekastme peale valavad. Viimane ongi kõige levinum lisand, mida toorsalatite valmistamisel kasutatakse. Selle asemel võiks mõnikord proovida hoopiski rõõska koort või keefirit.