05.01.2018, 13:10
SUUR JUUSTUTEST | Maalehe tegijad eelistavad juustuklassikat
Eesti saab alanud aastal saja aastaseks ning talumeiereid kingivad sel puhul Eestile sada juustu.
FOTO:
Eestlased on harjunud sööma juustuvõileiba. Viimase viie aasta jooksul on nad aga avastanud veel kümneid juustu tarbimisvarjundeid: magustoiduks, snäkina, uute põnevate maitsetena või eriilmeliste toitude koosseisus.
Eesti talumeiereid toodavad nii kõva juustu (Metsavenna talu, Andre Farm), gouda tüüpi juustu (Nopri talumeierei, Esko talu jt), hallitusjuustu (Luke farmimeierei), toorjuustu (Saidafarm), kitsejuustu (Andri-Peedo talu, Konju kitsefarm jt) kui lambajuustu (Männiku talu). Samuti mozarella, feta, salati-, toor- ning määrdejuuste.
Maalehe ajakirjanikud proovisid, millised n-ö mittetavalised juustud neile kõige enam maitsevad. Tulemuste nägemiseks kliki kaardil olevatel märkidel.