11.04.2019, 00:07
TEST | Uudne seade näitab, et liha ja kala on poodides suuresti riknenud
Tartu teadlased töötasid välja uue seadme, mis võimaldab määrata toore liha ja kala kvaliteeti. Testisime kaubandusvõrgus saada olevat ja tulemused on üllatavad, et mitte öelda häirivad.
FOTO:
Müügil oleval toidukaubal on juures kuupäev, mis ajani on toit kõlblik. Vahel aga tekib kahtlus, kas pakis olev ja vere sees loksuv liha on ikka söögikõlblik, kuigi kuupäeva järgi on veel neli päeva aega seda tarvitada.
„Tumeda lihaga olge ettevaatlikud!” hoiatab Tartus asuva ettevõtte AS Ldiamon teadur dr Artur Kuznetsov. „Tumedaks muutunud lihas hakkavad bakterid eriti kiiresti paljunema.” Seetõttu soovitab ta perenaistel tumedad lihatükid kohe söögi valmistamiseks ära kasutada, mitte jätta neid homseks külmkappi ootama.