Läänemaal Topu sadamas on tuulekiirus 20 m/s.


Haapsalus vesi tõuseb.

Mõlema video autor Ivar Soopan.

Võru kiidab info levikut

Võru abilinnapea Sixten Sild kiitis teavitustööd ees ootava tormi kohta. Erinevalt oktoobritormist, mis jättis terve linna elektri ja veeta ning tekitas haiglates mobiilisidekatkestusi, on sel korral informeeritus olnud hea.

„Juba eile võis meediast lugeda, et tugev raju on tulekul. Võru linnapea jagas ka Facebookis vastavat hoiatust,” sõnas Sild.

Eraldi kiirreageerimisrühmi ainult selle pärast, et tuul tugevamalt puhub, koondatud ei ole. Küll on linnapea Anti Allas valmis niipea kui vaja kriisikomisjoni kokku kutsuma. Olgugi, et tal on hetkel jalg kipsis ja viibib puhkusel.

Saaremaa on voolukatkestustest pääsenud

Saaremaa piimakarjakasvataja ja piimatootja Rauni POÜ juhatuse esimees Aive Keskküla eraldi ettevalmistusi tormiks teinud pole.

„Oleme Saaremaal harjunud mitmeid torme üle elama. Spetsiaalselt ettevalmistusi ei tee. Pealegi on meil oma generaator kui vool peaks kaduma. See on vana Nõuka-aegne diiselgeneraator, mis suudab päevase elektrikatkestuse kestel voolu tagada. Kolmepäevase tormi puhul võime juba hätta jääda, kuid ühe päevase tormiga saame hakkama,” sõnas Keskküla.

Lisaks on Saaremaal elektriliinide ligipääsetavusega head tööd tehtud ja nende alused on koristatud. „Suuri voolukatkestusi viimaste tormidega pole olnud,” lisas Keskküla.

Suviste vihmasadude aegu Kuressaares uputanud kesklinna Vaekoja pubi juurde on hangitud pump, mis suurema vee – kui see peaks tulema – ära neelata suudab. Muid ettevalmistusi ei ole tehtud.

„Viimase sügistormi aegu meil suurt midagi ei juhtunud. Stabiilne sadu ei tee meile midagi,” sõnas peakokk Mikk-Andres.

Palume lugejatel saata tormist fotosid: veeb@maaleht.ee