Mitmed omavalitsused koondavad infot oma piirkonna toidutootjate ja -pakkujate kohta, kes on valmis pakkuma kas toidu kojuvedu või saatma tellimused kliendile sobivasse pakiautomaati. Seetõttu tasub vaadata oma valla või linna veebilehele.

Tartu linna turundusjuhi Helen Kalbergi sõnul tuli vajadus e-teenuste pakkujate infot koondada suuremate toidukaupluste e-poodide ülekoormusest ja pikkadest tarneaegadest.

"Seoses kodus püsimise vajadusega on inimesed senisest rohkem hakanud toitu koju tellima. Info koondamisega soovime ühelt poolt aidata inimestel lihtsamini sobivate võimalusteni jõuda ning teiselt poolt toetada kohalikke tootjaid ja teenusepakkujaid," lisas Kalberg

Tartu turismiportaali visittartu.com on koondatud valik nii kohalikest väiketootjatest, turgudest, suuremate toidukaupluste e-poodidest kui ka piirkondlikest restoranidest ja kohvikutest, mis pakuvad toidu kojukannet. Lehekülg täieneb jooksvalt.

Sotsiaalmeedia grupid

Facebookis on mitmeid gruppe, kust leiab selliste inimeste kontaktandmed, kes on valmis mõne euro eest poest vajaliku toidukraami ukse taha tooma. Mitmes maakonnas tegutseb toidukulleri grupp (Facebooki otsingusse tuleks kirjutada „toidukuller”).

Näiteks grupis Toidukuller Võrumaal on 511 liiget. Sealt leiab kohalike toidukohtade ja talupoodide info toidu kojuveo kohta, aga ka vabatahtlike kullerite kontaktandmed.

Väiksed poed

Mitmed väiksemad ja ka talupoed on käivitanud kauba kojuveo teenuse ja annavad sellest ka internetis teada. Seega tasub oma kodulähedase väikepoe veebileht üle vaadata, ehk on sealt võimalik toitu tellida.

Näiteks Taluturg saadab tellitud talukauba üle Eesti kohale kas pakiautomaati või kulleriga. Raineri lihapood toob aga kauba Rakveres ja Kadrina vallas kohale.

Talud

Paljud talud müüsid oma kaupa laatadel või restoranidesse ja nüüd on see osa müügist ära kukkunud. Seetõttu on tehtud e-poode ja saadetakse kaupa nii kulleriga kui ka pakiautomaati, osad talud on pannud käima kaubaringid teatud piirkondades (näiteks Nopri).

Talud teevad vahel ka sooduspakkumisi. Näiteks Andre Farm lubas kõigile juustutellijatele 1. aprillil tehtud tellimuse tasuta kahekordistada. Käesoleval nädalal lisatakse aga alates 30 eurosele tellimustele kolmest eri tootest koosneva juustuassortii ja pakk saadetakse postikuluta!

Toidukohad

Kuigi paljud restoranid on uksed sulgenud, on osad toidukohad avatud ja pakuvad nii toidu kaasa ostmise kui ka tellimise võimalust. Seega tasub jällegi otsida oma lemmiksöögikoha veebilehelt täpsemat infot.